Sidor

-

-

fredag 3 juni 2011

En alldeles perfekt försommardag

Mys på hög nivå i huset på landet. Riktigt, riktigt varmt idag. Vi har turistat i Askersund och ätit glass och tittat på krimskrams i Snäckbåten. Sådant som man gör i Askersund på sommaren.

Sonen var mycket nöjd med att sommartraditionerna nu inletts. Han hittade också en tavla i en affär som han tjatade till sig. Han har tydligen inlett ett projekt som går ut på att fiffa sitt rum och det har diskuterats inredningsdetaljer mycket ingående. Men han har bra smak och rätt tydliga idéer om vad han vill ha. Hade en annan det som tioåring? Är ungarna annorlunda nuförtiden eller är det bara min som helt plötsligt när ett intresse för färgsättning och kuddfodral? Jag såg i alla fall en soffa som jag vill ha. Som vi alla vill ha. Bara sådär. Hela familjen överens. Om det blir några pengar över efter semestern - vilket inte känns särskilt troligt - kanske vi får ta en möbelköpartur till Askersund.

Vi handlade också en hundleksak, eftersom vi tyckte att vi saknade riktiga leksaker till jycken här på landet. Det var en gummiboll i snöre, som en slunga ungefär. Snöret lossnade efter en kvarts lek. När vi skulle gå ut och gå tog vi med bollen. När Dino släppte bollen i vattnet för att dricka sjönk den och eftersom det var ganska dyigt just där gick det inte att se så bra vart den tog vägen. Dino, som antagligen var dopping i ett tidigare liv, försökte förgäves dyka efter den men den var och förblev borta. Den roliga leksaken för 55 kr varade i hela 25 minuter. Snacka om att bokstavligen kasta pengar i sjön. Han får hålla tillgodo med pinnar hädanefter.

1 kommentar:

Frejda sa...

Härligt! Jag älskar det här vädret. Och jag älskar att vara ledig och bara kunna loda omkring i trädgården och fixa lite här och där. Varför kan det inte alltid vara så? ...