Sidor

-

-

fredag 24 juni 2011

På väg

När vi lämnade Köpenhamn i onsdags drog vi ner till Goslar i Tyskland. Vi bodde lite i utkanten på ett kanonhotell med pool och allt möjligt. Sonen stortrivdes. Torsdag förmiddag var vi i Goslar och förundrades över medeltidsarkitektur och en otroligt mysig liten stad. Vi var på väg igen strax efter lunch och målet var en bit in över franska gränsen. Vi lyckades hamna mitt i någon slags rusningstrafik genom Strassbourg, vilket var mindre kul, men vi hamnade till slut i Selestat för natten. Lite småtrist, men dög gott att sova i.

Nu är vi i Valence och det är lite favorit i repris. Inte för att Valence i sig är så märkvärdigt (fast det kanske det är, bara att vi inte har märkt det än). För två år sedan hamnade vi här och då var det alldeles fantastiskt att äntligen hitta någonstans att sova. Dessutom åt vi de bästa och billigaste tapas vi ätit. Så vi kör samma hotell igen och den spanska syltan ligger bara en bit nedåt gatan. Allt är sig likt än så länge och jag hoppas att maten är det också. I morgon är vi framme i Port Minervois och det ska bli skönt med lite poolliv ett tag nu. Fick en liten försmak av det här med självhushåll i Frankrike när vi handlade frukost i morse och jag längtar redan efter nästa gigantiska supermarket. Kylskåpet i vårt hus kommer att vara välfyllt. Förstår inte alls varför folk vill åka på all inclusive.

Det är för övrigt mycket Victor Hugo här i Valence. Kan det vara så att han föddes här? Måste kolla det.

1 kommentar:

Frejda sa...

Internationell midsommar minsann! :-)

Jag ägnade mig åt traditionell mat, dryck och även traditionellt väder: ömsom sol, ömsom regn.

Nu soffan hemma i torpet. TV:n är på, liksom datorn. Vinet är upphällt. Allt detta även det traditionellt känns det som. :-)