Sidor

-

-

tisdag 14 september 2010

Helgen som gick

Helgen som gick tillbringades i huset på landet, den tryggaste platsen på jorden. Vädret var väl kanske inte det bästa, men det gjorde inte så mycket. Vi fick gräset klippt och lite annat smått och gott blev gjort. Jag skulle som vanligt bara velat varit där ett par dagar till. Bara lite till. Så är det alltid.

I veckan innan hade vi vår första betalande hyresgäst i huset, som numera ligger ute för uthyrning. Det vara bara en natt, men jag hoppas att han trivdes. Att vi vill hyra ut huset beror mest på att vi inte kommer att vara där lika ofta själva nu när vi bor lite längre ifrån. Det är bra om det rör sig lite där och inte bara står tomt. Och det kostar ju att ha hus också. Det är alltså bara bra om någon hyr det lite då och då.

Fast ändå. När jag fick tillbaka nyckeln kändes det väldigt skönt att huset bara var vårt igen. Egentligen vill jag inte alls att främmande människor bor där. Vänner och bekanta är en helt  en annan sak. De är alltid välkomna. Men det kanske bara är en vanesak. Och ett hus ska inte vara tomt för mycket.

Inga kommentarer: