Sidor

-

-

fredag 27 maj 2011

Loppisfynd

Det ser ut att bli en sällsynt regnig och trist dag idag. Det borde väl fredagsstädas här hemma, men regn och hund är en sådan där kombination som gör att det nästan inte är någon idé.

Igår var det öppet hus på sonens skola. Lite loppis, lite fika, men inte så mycket mer. Jämfört med hur sådana här kvällar arrangerades på sonens gamla skola kändes det här väldigt tamt. Och elevengagemanget lös med sin frånvaro. Loppisprylarna såldes av föräldrar, bakverk hade bakats och såldes av föräldrar. I den gamla skolan var sådan här kvällar något som engagerade alla. Eleverna bakade på fritids och hade egna små kafeterior i skolan. Med viss bistånd från engagerade lärare hade eleverna själva hand om loppmarknaden. I korridorerna hängdes konstutställningar med elevernas arbeten. Det överskott man fick in gick till en fadderskola i Afrika.

Här i den helyllesvenska välbeställda, medelklassförorten går överskottet till femmornas klassresa. Men det blev nog inte så mycket. Engagemanget lös ju som sagt med sin frånvaro. Jag bidrog dock med en liten slant. Denna stora, tunga glasskål (nästan 30 cm i diameter) från Smålandshyttan inhandlades för hela 10 kronor. Det känns som ett fynd, faktiskt.

Inga kommentarer: